Trend in de kijker:
set verlovingsring en trouwring

set-verlovingsring-en-trouwring-juwelier-christiaan-van-bignoot

You said yes! En tijdens het huwelijksaanzoek kreeg je – hopelijk – een verlovingsring om jullie beslissing te verzegelen. Maar wat doe je met je verlovingsring na de trouw? Die prachtige handgemaakte verlovingsring verdient nog steeds een plekje aan je vinger, toch? Het zou zonde zijn om dit juweel zomaar in de kast te laten liggen. Veel mensen dragen daarom hun trouwring en verlovingsring samen in één set. Hoe je dat doet? We inspireren je graag met onze favoriete combinaties van een verlovingsring en trouwring.

Set verlovingsring en trouwring: aan één hand of niet?

Wie voor een set van een verlovingsring met bijpassende trouwring kiest, draagt die het vaakst aan dezelfde hand (en vinger). Zo komt de set van de trouw- en verlovingsring natuurlijk het mooiste uit. 

 

Uiteraard houdt niemand je tegen om je trouwring en verlovingsring elk aan een andere vinger of zelfs hand te doen. Er zijn immers geen regels die zeggen hoe je een set van een verlovingsring en trouwring moet dragen. De manier waarop je de ringen draagt, is al net zo uniek als het juweel én de drager. Doe vooral wat jij zelf het mooiste vindt en waar je je goed bij voelt.


Ook goed om te weten: traditioneel dragen bruiden hun trouwring aan de linkerhand. Om praktische redenen (bijvoorbeeld als je linkshandig bent) geef je misschien de voorkeur aan je rechterhand. Ook dat kan natuurlijk perfect! Kijk vooral naar je eigen comfort om te bepalen hoe jij de set van je verlovingsring en trouwring wilt dragen.

In welke volgorde draag je je trouwring en verlovingsring?

De meeste bruidjes stapelen hun trouw- en verlovingsring. Maar in welke volgorde draag je de set dan precies? Er zijn – alweer – verschillende mogelijkheden die elk hun eigen symboliek hebben. Als je eerst je verlovingsring aan je vinger schuift en dan pas je trouwring, bezegel je de gelofte die je met je verlovingsring maakte.

 

Doe je echter eerst je trouwring aan en dan pas de verlovingsring? Dan zit de trouwring het dichtste bij je hart. Ook een mooie gedachte, niet? Of kies gewoon de volgorde die jij het mooist vindt!


Tip: weet je nu al dat je jouw partner wil verrassen met een set van een verlovingsring en trouwring? Vraag ons gerust om advies. Als je aanstaande van een verlovingsring met een grote steen droomt (natuurlijk doet ze dat!), dan kunnen we bijvoorbeeld met een gebogen trouwring werken. De edelsteen of diamant van de verlovingsring past dan prachtig in de golving van de bijpassende trouwring.

ovaal diamant solitaire verlovingsring trouwring geelgoud tiara

3x inspiratie voor de set van je verlovingsring en trouwring

#1 Bohemian: speel met verschillende kleuren

Bij Christiaan Van Bignoot maken we vooral verlovingsringen en trouwringen in goud, maar toch kun je nog steeds met verschillende kleuren spelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verlovingsring in rosé goud en een trouwring in wit goud? En dan hebben we het nog niet over de variatie aan edelstenen in allerlei kleuren en schakeringen

 

Onze favoriet: een witgouden verlovingsring met verschillende kleine diamanten en edelstenen in een asymmetrisch patroon, in combinatie met een geelgouden trouwring met een organisch ontwerp, zoals een bladvorm.

verlovingsring solitaire ovaal geelgoud trouwring witgoud diamanten ovaal

#2 Keep it clean: klassiek en tijdloos

Misschien heeft je partner het liefst een verlovingsring met bijpassende trouwring in dezelfde stijl en kleur. Dat kan natuurlijk ook prima. We kunnen er zelfs voor zorgen dat de ringbanden even breed zijn voor een perfect match.

 

Onze favoriet: combineer een solitaire ring als verlovingsring met een eternity ring in dezelfde kleur, zoals rosé, wit of geel goud. Ook mooi: een Toi et Moi-ring met twee diamanten in combinatie met een slanke, gladde trouwring zonder verdere versieringen.set verlovingsring solitaire trouwring alliance witgoud

#3 Vintage en romantisch

Houdt je geliefde van romantische, vintage handgemaakte juwelen? Dan kun je haar zeker een plezier doen met een set van een verlovingsring en trouwring in een retrolook. Denk bijvoorbeeld maar aan grote, opvallende ontwerpen met geometrische vormen en symmetrie. Kijk ook gerust naar andere romantische trends voor trouwringen als je meer inspiratie nodig hebt voor een ring waar de romantiek van af spat!

 

Onze favoriet: een verlovingsring met een centrale edelsteen, zoals een saffier of smaragd, omringd door kleinere diamanten. Die staat prachtig bij een geelgouden trouwring met vintage gravures of kleine diamantaccenten.

set verlovingsring solitaire trouwring vintage witgoud diamanten

Jouw trouw- en verlovingsring set: neem je tijd en laat je begeleiden

Een trouwring en verlovingsring kiezen gaat nooit over één nacht ijs. En dat hoeft ook helemaal niet, want het is natuurlijk een heel belangrijke keuze. Als alles goed gaat, kun je immers de rest van je leven van je ringen genieten. Laat je dus zeker niet opjagen en denk goed na over de stijl van je set van een verlovingsring en trouwring. 

 

Daar sta je gelukkig niet alleen voor. Bij Christiaan Van Bignoot kun je je ringen zelf ontwerpen en je tijdens elke stap laten adviseren. We creëren samen een gepersonaliseerde, handgemaakte verlovingsring en trouwring waarmee je partner elke dag kan pronken. set verlovingsring solitaire trouwring speels witgoud diamanten