Trouwringen: de meest romantische trends op een rijtje

blog trouwringentrends verlovingsring trouwringen juwelier christiaan van bignoot

Twee ringen die stiekem in elkaar passen of een trouwring met een geheime boodschap erin gegraveerd: alles kan wanneer jullie je trouwringen gaan uitkiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos en stuk voor stuk romantisch. Om je alvast te inspireren met enkele prachtvoorbeelden, creëerden we dit overzicht voor je. Lees mee!

 

Twee mensen die elkaar het jawoord geven, daar horen prachtige trouwringen bij. Je kan voor heel klassieke exemplaren kiezen, maar vandaag de dag gaan koppels steeds verder om er een romantisch gebaar in te verwerken. Wij zitten als juwelier maar al te vaak op de eerste rij van deze prachtverhalen, dus delen we graag enkele romantische voorbeelden.

Een trouwring die bij je verlovingsring past

We krijgen vandaag steeds meer de vraag om een trouwring te ontwerpen of te selecteren die bij een verlovingsring past. Soms is het de bedoeling om vanaf de trouwdag beide ringen samen, aan dezelfde vinger te dragen. Op die manier vormen verlovings- en trouwring een mooi geheel, afgewerkt in dezelfde stijl of met dezelfde edelstelen. Zo kunnen we er zelfs voor zorgen dat ze samen één ring lijken te zijn, en kan je ze zowel apart als samen dragen.  

Twee ringen die bij elkaar passen

Ten tweede: je hebt van die koppels die elkaar perfect aanvullen. En dan is het een romantisch idee om de trouwringen even mooi bij elkaar te laten passen als de partners. Op die manier staan jullie trouwringen ook symbool voor de band die jullie met elkaar hebben. Zo kies je voor ringen die op zichzelf mooi zijn, maar samen nog veel mooier. Net zoals jullie.

Jullie vingerafdrukken verwerken

Stel je voor: je partner draagt een trouwring met jouw vingerafdrukken erop. Of misschien zijn het die van jullie beide? Dat is niet alleen een ontzettend romantische gedachte, maar ook een teken dat jullie voor elkaar de belangrijkste personen op aarde zijn. Een juweel dat voor jullie een diepe betekenis heeft. Vind je het een leuk idee, maar niet per se mooi? Dan kan je de vingerafdrukken ook aan de binnenkant van de trouwringen laten plaatsen. Niemand die het ziet, maar jullie weten stiekem wel dat de ander altijd in de buurt is.

Het mooiste zit vanbinnen, ook in je trouwring

Aan de binnenkant van je trouwringen kan je in principe laten graveren wat je maar wil. Koosnaampjes die jullie aan elkaar gaven, een geheime boodschap in codetaal of de datum van jullie allereerste date. Om het extra romantisch te maken, kan je apart aan ons doorgeven wat je in de ring van je partner wil laten graveren. Zo is dat een extra verrassing op jullie trouwdag zelf. Als dat geen fijn idee is!

Trouwringen gemaakt van je eigen goud

Heb je goud geërfd of heb je thuis nog gouden juwelen liggen die je zelf niet meer draagt? Dan kan je ook deze laten hersmelten tot een nieuw paar trouwringen. Hebben die oude juwelen een speciale betekenis voor jullie? Dan wordt jullie trouwdag extra speciaal, aangezien dat mooie verhaal er letterlijk deel van zal uitmaken.

 

Kies voor de trends van het moment

Een trouwring kan, zoals je intussen al weet, veel meer vormen aannemen dan de klassiekers zoals je ze van vroeger kent. Om je nog extra te inspireren, vind je hier een overzicht van prachtige, hedendaagse trouwringen. Een streling voor het oog, met de mooiste betekenis die er is.

Heb je zelf nog andere creatieve ideeën, maar heb je ‘r geen idee van of ze haalbaar zijn of in je budget passen? Stuur ons een berichtje en we plannen vrijblijvend een afspraak in om alles te bespreken. Goed om te weten: ik kom graag bij jullie thuis of in de buurt langs, zodat jullie geen seconde tijd verliezen. Tot snel!