Wat doe je met oude juwelen?

oude juwelen goud dit kan je ermee doen

Heb je de trouwringen van je (groot)ouders geërfd, kreeg je een vintage armband van een verre tante of tikte je een knappe collier op de kop bij de lokale antiquair? Oude juwelen hebben altijd een verhaal, misschien wel eentje dat voor jou van onschatbare waarde is. Maar sentimentele waarde wil niet zeggen dat je ’t juweel ook mooi vindt of dat het je past. Om je zicht te geven op al je opties, schreven we dit verhaal.

Verkoop je oude juwelen

Eerst en vooral beginnen we bij de meest voor de hand liggende optie: het juweel verkopen of inruilen voor een exemplaar van dezelfde waarde. Dat kan je uiteraard bij ons doen. Wil je thuis zelf al een idee van de waarde krijgen? Daar help ik, juwelier Christiaan Van Bignoot, je met plezier bij. Eerst kom ik langs met professioneel materiaal, zodat je een eerste prijsindicatie hebt. Daarna wordt het juweel getest, onder meer op karaatgehalte.

Ben je in afwachting van onze afspraak toch al benieuwd? Dan kun je alvast even naar een driecijferige code. Zo kan je achterhalen om hoeveel karaat goud het gaat:

999 staat voor 24 karaat goud (99,99% puur goud)
916 staat voor 22 karaat goud (91,6% puur goud)
833 staat voor 20 karaat goud (83,3% puur goud)
750 staat voor 18 karaat goud (75% puur goud)
585 staat voor 14 karaat goud (58,5% puur goud)
375 staat voor 9 karaat goud (37,5% puur goud)
333 staat voor 8 karaat goud (33,3% puur goud)

Ga je akkoord met mijn taxatie, dan heb je volgende keuzes. Wil je een nieuw juweel kiezen voor dezelfde of een hogere waarde? Dan brengen we een breed assortiment binnen jouw budget en stijl mee naar jou thuis of naar een plek in je buurt. Zo hoef je niet rond te rijden met kostbare juwelen, maar komt er gewoon een expert bij je langs. Zo nemen we samen de tijd om iets te vinden dat je perfect past. Wil je liever dat ik jouw oude juweel verkoop en het geld aan jou overmaak? Ook dat is uiteraard geen probleem.

(Her)smelten tot iets nieuws

De zegelring van je overgrootvader of de armband van je oma: het blijven erfstukken waar je moeilijk afstand van doet. Wil je het oude juweel niet verkopen, maar vind je ‘t niet mooi of past het je niet? Dan is het de ideale oplossing om ze te laten smelten tot iets nieuws. En daar zijn wij de ideale partij voor. We helpen je een juweel te ontwerpen dat bij je stijl en je lichaam past, en toch blijft het verhaal en de sentimentele waarde van het oude juweel intact. Benieuwd hoe we te werk gaan? Lees vooral verder!

 

Eerst steken we de koppen bij elkaar. Nadat jij ons telefonisch uitgebreid hebt verteld wat jouw plannen zijn, weten we precies voor elkaar kunnen betekenen. Daarna spreken we af. Als juwelier aan huis komen we ter plaatse langs om in alle rust en zonder tijdsdruk te overleggen. Expert Christiaan Van Bignoot neemt het juweel uitgebreid onder de loep. Eerst bepaalt hij het gewicht en de kwaliteit, en vervolgens gaat hij aan de slag om een nieuw design te creëren. Dat design wordt volledig bepaald door jouw input: ideeën die je hebt, juwelen die je vandaag al draagt, de voorbeelden die je toont.

3D ONTWERP

JUWEEL IN WAS

BIJNA KLAAR!

KLAAR

Daarna creëert Christiaan een 3D-ontwerp dat je een eerste realistisch beeld van het nieuwe juweel geeft. Hierna kan je nog aanpassen wat je wilt, en pas wanneer we het volledig eens zijn over het ontwerp: dan is ’t voor echt. Na het voor het eerst te voelen en te zien in ‘was’, wordt het afgewerkte juweel wordt niet veel later persoonlijk afgeleverd bij je thuis. Samengevat, dat is de kracht van samenwerken met juwelier Christiaan Van Bignoot: je oude juwelen zijn gesmolten tot een nieuw prachtjuweel zonder dat jij het huis moet verlaten.

Enkele voorbeelden van ons werk die je ongetwijfeld inspireren vind je hieronder en in onze Inspiratiegids Juwelier Christiaan Van Bignoot – juweel cadeau

Klaar om samen aan de slag te gaan, of wil je eerst alle opties doorspreken? Ontdek hier alle informatie of maak meteen een vrijblijvende afspraak.