Je trouwring zelf ontwerpen? Makkelijker dan je denkt!

trouwringen configureren op maat juwelier christiaan van bignoot

Ben je een creatieve geest, of hebben jullie een heel specifiek idee in je hoofd? Dan is het logisch dat jullie je eigen trouwringen ontwerpen. Maar gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Bij juwelier Christiaan Van Bignoot zijn we erop getraind ruwe ideeën te vertalen naar een concreet ontwerp. Met als eindresultaat: een uniek prachtjuweel. Stap voor stap gidsen wij je naar een trouwring die je een leven lang koestert.

Stap 1: Omschrijf je ideale trouwring

Je hebt ongetwijfeld al een ruw idee in je hoofd, of je zag ergens voorbeelden met elementen die je mooi vond. Er zijn heel wat manieren om ons, tijdens onze eerste afspraak samen, te inspireren en duidelijk te maken wat jullie voor ogen hebben. Hoe duidelijker jullie vertellen wat jullie mooi vinden en wat niet, hoe makkelijker voor ons.

Begin dus vooral met goeie research om voorbeelden van mooie trouwringen te vinden, of maak een snelle schets op papier. Wil je bepaalde zaken gegraveerd zien op de binnen- of buitenkant van de ringen, denk daar dan ook al zeker over na. In dit artikel sommen we alvast een reeks creatieve ideeën op om van je trouwring een wauw-juweel te maken. Al inspiratie gevonden? Dan kan je ons die via Whatsapp of per mail bezorgen, zodat wij goed voorbereid zijn. Als dat niet zo is en je nog helemaal geen idee hebt van wat je wil: geen enkel probleem, dan gaan we samen aan de slag.

Lees het blogartikel: Trouwringen: de meest romantische trends op een rijtje

trouwringen voorbeelden goud diamanten juwelier christiaan van bignoot

Stap 2: Onze eerste afspraak

Wij komen met plezier bij je thuis langs. Tijdens een eerste afspraak overlopen we jullie input en ideeën en krijg je van ons meteen extra vragen voorgeschoteld. Op die manier komen we samen dichterbij jullie zelf ontworpen set trouwringen. Jullie krijgen ook allerlei ringen en edelstenen te zien en te voelen, zodat je een heel goed idee krijgt van hoe jullie trouwringen er zullen uitzien. Uiteraard houden we in iedere fase rekening met jullie budget. We geven jullie gerichte feedback en zijn transparant over of jullie droomringen haalbaar zijn binnen budget.

trouwringen-kiezen-bespreken aan huis op maat uniek juwelier christiaan van bignoot

Stap 3: Het 3D-ontwerp

Na de eerste afspraak buigt Christiaan zich in zijn atelier over jullie wensen. Hij maakt een eerste ontwerp van de trouwringen in 3D, dat hij jullie digitaal bezorgt. Zo krijg je een realistisch beeld van hoe de ringen eruitzien en als je nog opmerkingen hebt: dit is het moment om ze met ons te delen. Want na jouw feedback keert Christiaan nog even terug naar de tekentafel om alle puntjes op de ‘i’ te zetten.

 

Je kan erop rekenen dat we jullie ook in deze fase voortdurend op de hoogte houden. Jullie betrokkenheid, stem en smaak is essentieel om deze ringen te perfectioneren. Jullie ontvangen tussentijds foto’s via Whatsapp om het proces te volgen. Zo heb je nadien ook leuk beeldmateriaal om bij je trouwfoto’s te plaatsen.

trouwring configureren ontwerpen op maat juwelier christiaan van bignoot

Stap 4: Het finale ontwerp

Ben je helemaal gek op het ontwerp? Wij ook! Nu zorgen we ervoor dat je de trouwringen ook voor de eerste keer kan aanraken en voelen. Daarom creëren we een prototype in was. Zo zijn we 200 procent zeker dat we een juweel maken dat jij voor de rest van je leven met fierheid draagt. Helemaal overtuigd? Dan gaan we aan de slag in het atelier en gieten we de ringen in de gewenste goudkleur: wit, geel of roségoud, of in platina.

Stap 5: De trouwringen worden persoonlijk bij je thuis afgeleverd

trouwringen-bespreken-aan-huis-juwelier-aan-huis-service-christiaan-van-bignoot

Wij hebben er met liefde aan gewerkt, en ze staan symbool voor jullie liefde. We komen graag bij je thuis langs om de trouwringen te overhandigen, en jullie alvast te felliciteren met jullie huwelijk. Het certificaat van de ringen ontvang je digitaal. En nu is er maar één ding dat jullie nog rest: genieten van jullie trouwdag én van jullie leven samen.

 

Wens je een eerste afspraak vast te leggen? Of wil je de mogelijkheden kennen die binnen jullie budget passen? Stuur ons een berichtje via Whatsapp en we maken er samen werk van. Tot snel!