Gids: zo kies je de perfecte trouwring

de mooiste paar trouwringen op maat christiaan van bignoot

Proficiat! Jullie gaan trouwen. Tijd om op zoek te gaan naar de perfecte trouwringen. We wensen je alvast een fantastische huwelijksdag!

Bij het plannen van je trouwdag komt veel kijken. Eén van de spannendste dingen, naast je huwelijksaanzoek doen, is toch het kiezen van de ringen. Trouwringen die écht bij jullie passen.

Misschien heb je al een idee? Of misschien begin je net aan de zoektocht naar de mooiste trouwring? Online vind je al veel inspiratie.

Tip: leg een moodboard aan, bijvoorbeeld via Pinterest, van wat jij mooi vindt. Dit helpt je bij het maken van de juiste keuze.

We geven je hier alvast een paar vragen om je zoektocht naar de mooiste trouwringen te starten.

 • Wil je een set trouwringen die bij elkaar passen?
 • Welk materiaal kies je? Ga je voor een trouwring in goud, rosé goud of wit goud?
 • Kies je een trouwring met diamant of andere edelsteen?
 • Wil je dat je trouwring past bij je verlovingsring?
 • Wat is jullie budget?

Heb je op deze vragen een duidelijk antwoord? Met onze gids vinden we samen het perfecte paar trouwringen .

In enkele vragen naar de mooiste trouwringen

Elk een eigen smaak

Misschien hou jij van een eenvoudige ring, terwijl je partner liever een grote opvallende trouwring draagt? Als jij en je partner elk een eigen smaak hebben, dan kies je beter elk een eigen ring. Het belangrijkste is dat je een trouwring draagt die jou gelukkig maakt. De ringen zijn jullie symbool van liefde.

Set van trouwringen

Sets van trouwringen zijn nog altijd erg populair. Bij een trouwset zie je duidelijk dat de twee ringen één geheel vormen. De klassieke set bestaat uit een bredere en een dunnere ring in dezelfde stijl. Soms bevat de ring van de bruid een of meerdere edelstenen. Je kan de klassieke set ook nog volgens je eigen smaak aanpassen en twee bredere ringen of twee slanke ringen uitkiezen.

Ringen die mooi bij elkaar passen

Wil je liever geen set maar ook geen grote verschillen, kies dan voor trouwringen die goed bij elkaar passen. Zo kan je allebei dezelfde gouden kleur nemen: een rosé goud trouwring of een trouwring in wit goud, bijvoorbeeld. In de afwerking van de ring zijn dan nog kleine verschillen mogelijk (met of zonder edelstenen, kleur van de stenen,…), maar naast elkaar zullen deze ringen ook een mooi geheel vormen.

Welk materiaal kies je voor een trouwring?

Een trouwring in goud blijft de populairste keuze. Traditioneel denken we aan geelgoud, maar witgoud, roségoud of platina zijn zeker ook mogelijk.

De laatste jaren is de tweekleurige ring (of bi-color trouwring) in trek. Deze ring wordt gemaakt met meer dan één kleur. Een populair voorbeeld is de combinatie van witgoud en geelgoud. Ook een bi-color ring met witgoud en roségoud is prachtig. 

De mooiste trouwringen: met of zonder edelstenen?

Voor de verlovingsring van de bruid is de solitaire ring met één enkele diamant al jarenlang dé klassieker. Ook voor trouwringen nemen geliefden steeds vaker een trouwring met diamant of stenen. Alles hangt af van jullie smaak. Heb je het niet zo voor tradities? Geen probleem, je kan ook gaan voor een trouwring zonder steen of met een andere edelsteen dan diamant. Voor de duidelijkheid, met “steen” bedoelen we diamant, edelstenen of een combinatie daarvan.

Trouwring zonder stenen

gladde gouden trouwringen de mooiste paar kiezen zonder stenen christiaan van bignoot

Trouwringen zonder stenen vind je vooral bij de trouwsets van passende ringen. Een ring zonder stenen is vaak de keuze van de heren. Als jullie deze stijl allebei mooi vinden, ga dan voor een trouwset zonder steen. In deze trouwringen wordt geen diamant of andere edelsteen geplaatst. Je hebt nog altijd veel keuze in afwerking, vorm en stijl

Trouwring met diamant of andere edelsteen

trouwringen diamant christiaan van bignoot

Je kent ongetwijfeld de solitaire verlovingsring, een ring met één centraal geplaatste edelsteen, meestal een diamant. Ook voor je trouwring kan je een solitaire ring kiezen. Trouwringen met één diamant verschillen doorgaans een beetje van verlovingsringen met een enkele diamant. Een solitaire verlovingsring heeft vaak een diamant die boven het metaal wordt geheven terwijl een diamant in de trouwring vaker in het materiaal wordt “geweven”. 

Trouwring met meerdere stenen

trouwring diamanten goud alliance juwelier christiaan van bignoot

De meeste vrouwen verkiezen een trouwring met meerdere diamanten of edelstenen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. 

 • Alliance en semi-alliance: een alliance ring is rondom de band bezet met diamanten. De rij diamanten kan helemaal rond gaan, maar de helft of drie vierde van je ring kan ook. Jij kiest wat je mooi vindt. 
 • Offset alliance en semi-alliance: een offset alliance ring lijkt sterk op de gewone alliance ring. Het verschil is dat je bij deze ringen een groter deel van de ring zichtbaar laat. Er is nog steeds een (aaneengesloten) rij diamanten, maar de stenen zijn kleiner.
 • Korte rij van kleine diamanten: komt vaak voor als deel van een set trouwringen. De man kiest dan de ring zonder stenen, terwijl we in de ring van de bruid een kleine rij van drie of vijf diamanten plaatsen. 
 • Met inkeping: een ring met gebogen band. De ronding in de band zorgt ervoor dat er ruimte is voor de diamant uit de solitaire ring. De curve, of inkeping, bevat vaak meerdere diamanten. Soms bedekken ze de hele band, en soms plaatsen we enkel extra stenen op het gedeelte rond de solitaire diamant.

Vandaag kiezen koppels meestal voor trouwringen met diamant. Droom je toch van iets anders? 

Een eigen stijl, een gekleurde edelsteen, een unieke creatie? 

Laat ons weten waaraan je denkt. Samen bespreken we hoe we jouw idee vertalen in een juweel op maat.

Trouwringen passend bij de verlovingsring?

Wil je graag dat je verlovingsring bij je trouwring past? Als je van plan bent om beide ringen samen te dragen, aan dezelfde hand of aan dezelfde vinger, dan is het wel belangrijk om hier rekening mee te houden.

 • Kies een ring in dezelfde stijl
 • Zorg dat het design van beide ringen matcht
 • Ga voor ringen in dezelfde kleur, zoals een verlovingsring en trouwring in witgoud, geel goud of rosé goud

Je kan ook je verlovingsring aan de ene hand dragen en je trouwring aan de andere. Dan maakt het minder uit of beide ringen bij elkaar passen. 

Bekijk al onze tips voor een set van een verlovingsring en trouwring

Jullie budget voor trouwringen

Een goede tip: bepaal vooraf jullie budget. Zo zit je meteen op het juiste spoor om jullie droomringen te vinden.

Uiteraard heb je met een ruimer budget meer mogelijkheden. Een beperkter budget houdt eventueel in dat je compromissen moet maken. Hier kan je al eens over nadenken. Bepaal de gulden middenweg: zo vind je de trouwringen waar jullie gelukkig mee zijn, aan een prijs waar jullie blij mee zijn. Het is in ieder geval belangrijk dat je verliefd wordt op je trouwring. Jullie dragen ze tenslotte voor de rest van jullie leven.

Wacht niet te lang met een afspraak

Je trouwring mag niets minder dan perfect zijn! Wacht zeker niet te lang om de zoektocht te starten. Een trouwring kies je niet overhaast.

Met een goede voorbereiding wordt de keuze gemakkelijker. Als jullie een zicht gekregen hebben op jullie wensen, plan dan meteen een afspraak. Zo kunnen we onze tijd nemen voor deze belangrijke beslissing.

De mooiste trouwringen bij Christiaan Van Bignoot

Werken met Christiaan Van Bignoot is kiezen voor passie, ervaring en flexibiliteit. Ik kom graag bij jullie thuis, of we spreken af op een fijne plaats bij jou in de buurt. Het uitzoeken van jullie trouwringen wordt een unieke belevenis. 

Heb je ook al een verlovingsring bij Christiaan Van Bignoot gekocht, dan bieden we je de trouwdeal aan: een mooi financieel voordeel op de aankoop van jullie trouwringen, mét een leuke attentie er bovenop. 

Benieuwd? Contacteer me vrijblijvend!