Een juweel voor as van overledenen als blijvend aandenken aan een dierbare

rouwjuweel laten maken christiaan van bignoot

Afscheid nemen van iemand die je graag ziet, is een aangrijpende gebeurtenis. Het grote gemis is niet in woorden uit te drukken. De leegte kan niet opgevuld worden. Elk rouwproces is anders. Iedereen verwerkt verdriet op zijn eigen manier en een juweel voor as van overledenen kan daarbij troost bieden. Een rouwjuweel is een heel persoonlijk aandenken. Het vertelt je verhaal van liefdevolle herinnering, gemis en troost. Het juweel staat symbool voor iemands leven en voor herinneringen aan fijne momenten. Je draagt je rouwjuweel en je dierbare altijd dicht bij je.

Juwelen voor as van overledenen: net zo veelzijdig als je geliefde

Elk rouwjuweel is een uniek stuk. Het is een symbool van verbondenheid dat toont dje band met je geliefde toont en eert. Een band die er altijd zal zijn.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een juweel voor as van overledenen te ontwerpen.

  • Een ring met vingerafdruk
  • Een ander juweel met vingerafdruk, zoals een hanger
  • Een juweel met as in verwerkt (asjuwelen of assieraden)
  • Een juweel van je dierbare overledene verwerken in een ander sieraad
  • Een naamketting
  • Een tekst in een sieraad laten graveren

Bekijk enkele voorbeelden van hangers, ringen en armbanden

As verwerken in een rouwjuweel

In een asjuweel verwerken we een kleine symbolische hoeveelheid as van de overledene. Dit kan in een ketting, armband of- een ring met as van de overledene. De as zit dan meestal in een kokertje of een holle ruimte in de ring.

Je kan ervoor kiezen om de as op een zichtbare manier te laten verwerken in het juweel voor as van de overledene. Heb je liever een subtiel, heel persoonlijk aandenken, alleen voor jou?- Dan sluiten we de as volledig in het juweel in. Alleen jij weet dan hoe bijzonder je rouwjuweel is. 

Asjuwelen worden ook gekozen om de as van een overleden huisdier dicht bij je te dragen. Het verlies van een huisdier is voor veel mensen immers evenzeer een zware periode. Een tastbare en symbolische herinnering kan troost bieden en als symbool van verbondenheid fungeren. Met een asjuweel kan je je overleden hond of kat een plekje dicht bij jou geven.

Een vingerafdruk vereeuwigd in een juweel voor as van een overledene

Elke vingerafdruk is uniek. Je kan dus geen unieker en persoonlijker juweel ontwerpen dan een rouwjuweel met vingerafdruk. De afdruk geeft een uniek spel van lijnen en een blijvende waardevolle herinnering. 

Oude juwelen verwerken of een nieuwe unieke creatie

Al onze juwelen voor as van een overledene worden volledig op maat gemaakt in ons eigen atelier. We ontwerpen creaties van de hoogste kwaliteit, die op traditionele manier worden vervaardigd door onze gespecialiseerde goudsmeden. 

Als je graag de juwelen van de overledene verder wil dragen, kan je ze laten aanpassen naar een eigentijds ontwerp. We herwerken oude juwelen tot een mooie nieuwe creatie die je geliefde en alle mooie herinneringen eren. 

Je kan altijd kiezen om een sieraad te personaliseren door een naam, initialen of datum in het juweel te laten graveren. 

Een eigen creatie als rouwjuweel

Wil je het nog iets persoonlijker? Dan ontwerpen we samen je rouwjuweel volledig op maat, net zoals jij het wilt. We luisteren in alle sereniteit naar je verhaal en verwerken jouw verlies in een persoonlijk rouwjuweel. Een uniek stuk dat je voor altijd dicht bij je zal dragen. 

Als je dat wilt, kiezen we samen ook de juiste juwelendoos voor jouw hanger, oorbellen of ring met as van je dierbare overledene. Zo ben je zeker dat je jouw rouwjuweel veilig kan opbergen als je het een keer niet kan dragen. 

Vertel jouw verhaal met een uniek juweel voor as van overledenen

Een persoonlijk rouw- of asjuweel kan je helpen je verdriet een plaats te geven.

Ben je klaar om je verhaal te vertellen? Plan dan gerust een afspraak in. Samen gaan we op zoek naar het ontwerp dat helemaal bij jouw verhaal past. We nemen de tijd om van je rouwjuweel een uniek sieraad te maken dat je elke dag zal koesteren.