Juweelontwerp en 3D-technologie gaan hand in hand

augmented reality 3d printing juwelen

Juweelontwerp wordt nog vaak geassocieerd met ambacht. Niks is minder waar, nieuwe technologieën mengen zich stilaan in en gaan hand in hand. Zo zijn augmented reality (AR), 3D-printing en ook computerondersteunend ontwerp meer en meer aan de orde in de wereld van de juwelen. Wat houden die trends precies in en hoe worden ze ingezet bij het ontwerpen van juwelen?

Hoe wordt augmented reality geïmplementeerd met juweelontwerp?

Het grootste nadeel van online winkelen voor veel mensen? Niet weten of die ene jurk of broek je wel staat én past. Softwareontwikkelaars kwamen tijdens de lockdown al snel met een oplossing die wederom een digitale versnelling in gang zette. Meer dan ooit werd tijdens de pandemie ingezet op augmented reality om mensen op die manier een idee te geven of hun potentieel nieuwe aankoop hen zou staan.

Het inzetten van augmented reality geldt niet enkel voor kleren, maar ook voor juwelen. Zo zal ook de juwelensector binnenkort meespringen op de digitale hogesnelheidstrein.

De software om juwelen te passen bouwt verder op die van gezichtsherkenning. Denk ook aan de vele Instagram of Snapchat filters die je overal op sociale media de revue ziet passeren. Dankzij deze technologie pas jij vanaf nu je nieuwe oorbellen vanuit je luie zetel. Het is niet alleen gemakkelijk, maar tilt de online winkelervaring naar een hoger niveau.

Toch houdt Christiaan Van Bignoot vandaag nog steeds van een persoonlijke aanpak. De bedoeling is om augmented reality op termijn in te zetten als verlenging van de service op maat.

“Ik wil je helpen om jouw bijzondere moment te bezegelen met een uniek juweel. Een juweel dat van jou is, dat iets zegt over wie je bent en dat je voor altijd doet terugdenken aan dat magische moment in je leven. De persoonlijke beleving van het kiezen van een juweel is iets bijzonder uniek. Het is mijn missie om je daarin te begeleiden.”

Kan Christiaan Van Bignoot juwelen in 3D printen?

Het is een volgende logische stap in deze snel veranderende wereld: sieraden in 3D printen.

Het grote voordeel? De personalisatiemogelijkheden voor op maat gemaakte juwelen zijn dankzij computerondersteunend ontwerp legio én ze zijn ook makkelijker aanpasbaar. We kunnen voor jou de meest bijzondere en unieke creaties uitwerken waar je altijd al van droomde. Christiaan kan dankzij deze nieuwe manier van werken nog beter op jouw wensen inspelen dan hij al deed.

Heb je dus een concreet idee voor een sieraad op maat zoals een verlovingsring of trouwring, dan kan je ons contacteren voor een vrijblijvend gesprek.

Je kan zelfs je eigen edelstenen verwerken in jouw op maat gemaakte juweel.

Wij tekenen het ontwerp en gaan de haalbaarheid ervan na. Vervolgens werken we het design tot in de kleinste details digitaal uit en kan je nog eventuele aanpassingen laten doorvoeren. De software stuurt tenslotte de precieze instructies naar de 3D-printer.

Heb je een vraag hierover? Op deze pagina kan je meer info vinden hierover: jouw juweel op maat of wil je een afspraak?

Hoe maak je een juweel op maat?

Je wil een juweel op maat laten maken en bent bij ons langsgeweest om het volledig uit te werken. Tijd om de productie te starten! 

Jouw droomjuweel wordt afgedrukt met een 3D-printer – niet de definitieve versie uiteraard. In de 3D-afdruk wordt jouw metaal naar keuze gegoten: goud, witgoud, …. 

Vervolgens worden de edelstenen in ons atelier op het juweel geplaatst. Deze manier van ontwerpen verloopt sneller dan de ambachtelijke en heeft de markt van sieraden de afgelopen jaren compleet veranderd.

Tijdens het productieproces van jouw sieraad op maat houden we je steeds op de hoogte. Zo kan je het proces meevolgen en kijk je vast en zeker nog meer uit naar het eindresultaat.

Waarom maken we gebruik van 3D printing, computergestuurd ontwerp en augmented reality?

De coronacrisis heeft over het algemeen een boost gegeven aan het online shoppen. Mensen kopen vaker online, maar focussen ook steeds meer op unieke designs. Ze willen iets kopen dat ze kunnen personaliserenEen op maat gemaakt juweel is daar een voorbeeld van.

Het gaat niet alleen sneller, maar draagt bij tot een totaal nieuwe winkelervaring. Een uniek droomjuweel is niet alleen one of a kind, het is zoveel meer dan dat: er hangt een verhaal aan vast. De mogelijkheid om het op voorhand al digitaal te kunnen zien en aanpassen en het snellere productieproces zorgen ervoor dat juweelontwerp aan populariteit toeneemt.

Wat is de toekomst voor de juwelensector?

De juwelensector staat net als vele andere voor heel wat uitdagingen, want de huidige generatie staat meer stil bij duurzaamheid en overconsumptie.

De ervaring en het verhaal achter een product zijn belangrijker dan het product zelf. Vandaag zijn transparantie en milieubewustzijn belangrijke actoren.

Made to last: dat is het uitgangspunt.

Een nieuwe trend dus, met heel wat potentieel voor juweelontwerpers, maar ook voor jou als klant. Een gepersonaliseerd sieraad is de trend van nu.

Juwelier Christiaan Van Bignoot: een unieke ervaring

Christiaan zorgt voor een persoonlijke en unieke ervaring bij de keuze van jouw perfecte droomjuweel. Ook voor een aanpassing van de juwelen die je al hebt, ben je bij hem aan het juiste adres.

Jouw wensen staan centraal en worden rustig besproken. Christiaan wil weten wat jij belangrijk vindt en werkt discreet. Hij komt bij je thuis of ontvangt je op een van de fijne locaties die hij selecteerde. Je hoeft hem via Whatsapp enkel foto’s door te sturen van de juwelen die jij mooi vindt, hij zorgt voor de rest.

Benieuwd naar meer? Contacteer Christiaan. Hij is elke dag bereikbaar van 9 uur tot 21 uur.

Een afspraak na de kantooruren of in het weekend? Jij beslist. Contacteer Christiaan via WhatsApp om jouw afspraak vast te leggen.