Een juweel voor elke bijzondere gelegenheid

juweel cadeau verrassingsafspraak voucher christiaan van bignoot

De geboorte van je kind, je betoverende verloving, een sprookjesachtig huwelijk of een speciale verjaardag. Het zijn stuk voor stuk bijzondere gelegenheden die traditioneel gekoesterd worden met een gepersonaliseerd juweel. Juwelen vormen een tastbare herinnering aan mijlpalen in ons leven en leggen dat ene unieke moment voor altijd vast. Elk juweel draagt een verhaal met zich mee en vormt dan ook het perfecte geschenk. Alleen is de keuze vaak zodanig groot dat je niet goed weet wat je wanneer cadeau kan geven. Christiaan helpt je graag met het kiezen van jouw juweel voor jouw bijzondere moment in jouw leven bezegelt.

Een gepersonaliseerd juweel voor je pasgeboren kindje

De geboorte van jouw lieve kleine schat is een gelukzalig moment voor de hele familie. Een juweel voor je pasgeboren baby vormt een mooie herinnering aan deze bijzondere beleving. Denk maar aan een typerende gouden baby-armband, die is er in verschillende vormen. Zo kan je opteren voor een babynaamplaatje dat rond of ovaal is.

Vaak worden juwelen als deze bij wijze van geboortegeschenk gepersonaliseerd door de naam, de geboortedatum en het tijdstip van de geboorte te laten graveren. Als ouder kies je zelf het lettertype dat je mooi vindt. Je zoon of dochter houdt zo levenslang een persoonlijk souvenir aan de geboorte of de doop over. 

Bovendien is de baby-armband verstelbaar van 11 tot 13 centimeter, op die manier kan het een lange tijd mee. Nadien is er de optie om als hij of zij iets ouder is, het oorspronkelijke juweel verwerken in een nieuw, gepersonaliseerd juweel. Zo neemt jouw zoon of dochter zijn of haar allereerste juweel voor altijd mee.

Het armbandje is ook zo veel meer dan enkel een geboortegeschenk. Het is ook een onvergetelijk kraamcadeau als meter, peter of grootouder. Je kan het ook cadeau doen bij een verjaardag, doopfeest of communie.

Juwelen als geboorteschenk voor de ouders, meter of peter

naamketting goud met diamanten christiaan van bignoot

Niet alleen je kersverse zoon of dochter verdient een aandenken aan deze bijzondere dag. Ook mama’s, papa’s, meters en peters mogen in de bloemetjes gezet worden. Een relatief nieuw concept zijn de zogenaamde push presents. Een fenomeen dat uit de Verenigde Staten komt overgewaaid. 

Een push present kan een juweel zijn dat door de papa aan de mama wordt geschonken. Het spreekt voor zich dat ook papa in de bloemetjes gezet kan worden en ook de meter en peter hoeven in dit verhaal niet te ontbreken. 

Een passend geboortecadeau is een gepersonaliseerde ring of halsketting met de initialen van je baby in combinatie met die van de ouders, de meter of de peter. Ook een halsketting met een geboortesteen wordt steeds vaker cadeau gedaan. Elke geboortemaand heeft namelijk een eigen typische steen die verwerkt kan worden in eender welk sieraad. Voor meer informatie over de juiste geboortesteen en de betekenis ervan, kan je bij Christiaan te rade komen.

Een mooie juwelenset voor het huwelijk

De verlovings- en trouwringen staan als juweel centraal tijdens de huwelijksceremonie, maar ook een prachtige halsketting, een elegante armband of mooie  oorringen horen bij dit fantastische moment.

Stem je sieraden niet alleen af op je trouwkleed of -kostuum, maar ook op elkaar. Kies voor een juweel dat je elkaar kan geven als symbolisch geschenk en je steeds terugbrengt naar de dag waarop jullie elkaar het jawoord gaven. 

Een traditioneel juweel voor elke huwelijksverjaardag

slangketting slavenarmband goud christiaan van bignoot

Bij een verloving en huwelijk horen traditioneel sieraden, maar ook de verjaardagen van deze mooie momenten zijn er om samen te koesteren. Tradities zorgen ervoor dat je niet hoeft te twijfelen bij het maken van je keuze.

Zo wordt een eerste huwelijksverjaardag gekenmerkt door goud. Je papieren bruiloft kan je vieren door een stijlvolle gouden halsketting of armband cadeau te doen. Mannen mogen uiteraard niet vergeten worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om je partner cadeau te doen. Denk aan een gepersonaliseerde zegelring of olifantenarmband.

Wist je dat er voor elke huwelijksverjaardag een unieke steen die bij die gelegenheid past? Voor je tiende huwelijksverjaardag mag het wel écht speciaal zijn: diamant. Subtiele diamanten oorbellen, een diamanten ring of een armband met diamanten zijn voor dit jubileum dan ook enorm gegeerd.

Na het tiende jubileum zijn de volgende belangrijke mijlpalen de 25e en 30e huwelijksverjaardag. Opnieuw wijst de traditie je – samen met Christiaan – de weg in het kiezen van het perfecte juweel. Pareljuwelen zijn dan weer het sleutelwoord voor de 30e huwelijksverjaardag. Parels presenteren zich in een heel scala aan kleuren en kunnen naar eigen creativiteit verwerkt worden in een uniek juweel. 

Het hoogtepunt bereik je wanneer je maar liefst 50 jaar getrouwd bent. Deze wel heel speciale verjaardag bekroon je net zoals het eerste jubileum met goud én een groot feest natuurlijk.

Er zijn dus heel wat mogelijkheden om de geboorte van je kind, je verloving, je huwelijk of huwelijksverjaardag te vieren met een geschikt juweel. Of je nu de traditie volgt of niet, elk juweel vertelt een uniek verhaal en is een bijzonder geschenk dat je dierbaren voor altijd bij zich dragen.

Heb je geen idee waar te beginnen met een cadeau voor je huwelijksverjaardag? Christiaan helpt je graag op weg met het uitkiezen van het juiste juweel. Hij zorgt daarbij voor een unieke en persoonlijke service op maat.

Juwelier Christiaan Van Bignoot: een unieke ervaring

Christiaan zorgt voor een persoonlijke en unieke ervaring bij de keuze van jouw perfecte droomjuweel. Ook voor een aanpassing van de juwelen die je al hebt, ben je bij hem aan het juiste adres.

Jouw wensen staan centraal en worden rustig besproken. Christiaan wil weten wat jij belangrijk vindt en werkt discreet. Hij komt bij je thuis of ontvangt je op een van de fijne locaties die hij selecteerde. Je hoeft hem via Whatsapp enkel foto’s door te sturen van de juwelen die jij mooi vindt, hij zorgt voor de rest.

Benieuwd naar meer?

Contacteer Christiaan voor meer info. Je kan Christiaan elke dag bereiken van 9 uur tot 21 uur, ook op zon en feestdagen.

Een afspraak na de kantooruren of in het weekend? Jij beslist. Je eerste contacten kunnen perfect via telefoon of zelfs WhatsApp.