De grootste verlovingsringen trends van het moment

solitaire ring verlovingsring juwelier christiaan van bignoot

Het huwelijksaanzoek is wellicht één van de meest bijzondere momenten in iemands leven. Het moment waarop je de liefde van je leven vraagt om voor altijd bij je te blijven en te trouwen. Bij dit bijzondere moment hoort natuurlijk ook een verlovingsring die perfect past bij de persoonlijkheid en smaak van je geliefde. De wereld van verlovingsringen is voortdurend in beweging. Nieuwe trends en stijlen ontwikkelen zich snel. Nieuwe trends die zowel traditie als moderniteit omarmen. Wij houden natuurlijk de vinger aan de pols. In deze blog ontdek je de grootste verlovingsringen trends van het moment. Laten we in de sprankelende wereld van verlovingsringen duiken!

Labo diamanten: een schitterende revolutie

Labo diamanten zijn ook wel bekend als synthetische diamanten of cultuurdiamanten. Ze hebben de juwelenwereld in een razendsnel tempo veroverd. Met geavanceerde technologieën worden deze diamanten kunstmatig geproduceerd. Ze zien er identiek hetzelfde uit als natuurlijke diamanten, maar zijn een stuk goedkoper. Dit heeft geleid tot een verschuiving in de keuze van verlovingsringen. Veel mensen kiezen nu voor ringen met grotere diamanten.

 

Concreet betekent dit dat je nu meer waar voor je geld kunt krijgen zonder in te boeten aan kwaliteit. Natuurlijke diamanten daarentegen, worden gevormd in de aardmantel gedurende miljoenen jaren onder hoge druk en temperatuur. Het belangrijkste verschil tussen in het laboratorium gekweekte en natuurlijke diamanten is dan ook hun oorsprong. Labo diamanten worden geproduceerd in een kwestie van weken of maanden, terwijl natuurlijke diamanten miljoenen jaren nodig hebben om te kunnen vormen. 

 

De nieuwe soort diamanten werd op de markt gebracht als een milieuvriendelijker alternatief. We merken dat meer en meer koppels milieubewustere keuzes maken. Dit geldt dus ook wanneer het gaat over het kiezen van een verlovingsring.

 

Lees alles over labodiamanten in onze blog.

Verlovingsring trend: Fancy cut: ovaal als koningin van de slijpvormen

Terwijl de traditionele ronde diamant nog steeds populair is, zien we een groeiende voorkeur voor ‘fancy cut’ diamanten. De koppels van vandaag omarmen de schoonheid van alternatieve slijpvormen.

Een van de meest opvallende trends op dit gebied is de opkomst van ovale slijpvormen. Ovale diamanten zijn elegant en tijdloos. Bovendien kunnen ze de illusie van een grotere oppervlakte creëren in vergelijking met ronde diamanten van hetzelfde karaatgewicht. Deze slijpvorm geeft de verlovingsring een unieke uitstraling en biedt een eigentijdse draai aan een klassieke keuze.

In de betoverende wereld van diamanten zijn de mogelijkheden voor slijpvormen eindeloos. Neem bijvoorbeeld de princess cut. Dit is een keuze voor wie houdt van strakke lijnen, vierkant of rechthoekig, met puntige hoeken die het licht op magische wijze vangen. Of de gracieuze emerald cut; een langwerpige rechthoek met geslepen hoeken die een subtiele elegantie uitstraalt.

Elk van de diamantslijpvormen heeft zijn eigen unieke charme. De keuze is vooral gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Bedenk goed dat de gekozen slijpvorm de schittering en het algehele uiterlijk van de diamant beïnvloedt. Daarom is het van groot belang om deze keuze met zorg te overwegen. Zo zal het eindresultaat perfect passen bij de stralende persoonlijkheid van degene die het draagt.

Lees meer over de diamant slijpvormen in onze blog.

solitaire verlovingsring rosegoud met diamant in ovaal slijpvorm

Multistone ringen: een triomf van symboliek

Een andere opkomende trend is de populariteit van multistone verlovingsringen, met name de trilogie ringen. Ze geven een diepgaande symboliek weer. Deze ringen hebben meerdere stenen, meestal een grote centrale steen geflankeerd door twee kleinere stenen aan weerzijden. Dit vertegenwoordigt het verleden, het heden en de toekomst van het paar.

Deze betekenisvolle ringen worden gekoesterd vanwege hun romantische boodschap en esthetische pracht. Ze stralen elegantie en evenwicht uit en zijn een populaire keuze voor koppels die op zoek zijn naar een ring met een meer diepgaande symboliek.

trilogie ring diamanten emerald trends verlovingsring juwelier christiaan van bignoot

Verlovingsringen trend: Partners beslissen samen

Traditioneel is het aanzoek een verrassing, waarbij de aanstaande bruidegom de verlovingsring selecteert zonder de input van zijn partner. Echter, een groeiend aantal koppels kiest er tegenwoordig voor om samen de verlovingsring te kiezen. Dit zorgt voor een diepgaande betrokkenheid en verzekert dat de ring perfect past bij de smaak en persoonlijkheid van de drager.

Het samen kiezen van de ring kan een bijzonder intieme ervaring zijn en versterkt de band tussen het paar. Deze gedeelde ervaring maakt de ring in dat geval nog waardevoller en intiemer.

Kleurrijke pracht: van saffier tot smaragd

verlovingsring multistone gouden ring kleurstenen diamanten juwelier christiaan van bignoot

Terwijl de klassieke kleurloze diamant tijdloos blijft, zien we een groeiende interesse in kleurrijke edelstenen. Diamanten met andere kleuren, zoals gele, roze of blauwe diamanten, voegen een unieke en persoonlijke touch toe aan de ring.

Saffieren, smaragden en andere gekleurde edelstenen voegen een vleugje individualiteit toe aan verlovingsringen. Deze stenen dragen vaak een emotionele betekenis en voegen een opvallende kleur toe aan het ontwerp.

Verlovingsring trend: De geelgouden verlovingsring

solitaire verlovingsring briljant geelgouden band juwelier christiaan van bignoot

Na jarenlang te zijn overschaduwd door witgoud en platina, maakt geelgoud een opmerkelijke comeback. Geelgoud is terug van weggeweest. De warme tint geeft een vleugje nostalgie en tijdloze elegantie aan verlovingsringen. Ze stralen warmte en luxe uit, en dat vleugje vintage charme. Het is tevens ook een goudkleur die goed past bij verschillende huidtinten. Bovendien complementeert geelgoud een diamant of andere edelsteen prachtig.

Kiezen voor de perfecte verlovingsring

Onze klanten die je reeds voorgingen kiezen om heel wat redenen voor Christiaan van Bignoot. Zo staan flexibiliteit, credibiliteit en toegankelijkheid erg hoog op hun lijstje. Stuk voor stuk zaken waar Christiaan dagdagelijks mee bezig is.

Christiaan begrijpt als geen ander dat het kiezen van een verlovingsring een intieme en persoonlijke ervaring is. Ons deskundig oog combineren we met vakmanschap en creativiteit. Op die manier kunnen we unieke en betekenisvolle ringen creëren die de liefde van het paar weerspiegelt.

We staan klaar om je te begeleiden bij het vinden van de ring die past bij jouw stijl, smaak en budget. Ontdek onze collectie verlovingsringen en laat je inspireren door de tijdloze en eigentijdse ontwerpen.

Neem eenvoudig contact op met Christiaan voor jouw eerste vragen of een afspraak en laat hem jou helpen bij het vinden van de ring die de liefde tussen jou en jouw partner symboliseert.